Donsdeken laten reinigen? Doe het in de zomermaanden

Nieuwe Van Osta website

Waarom juli en augustus ideale maanden zijn 

Je doet er goed aan om je donsdeken of dekbed minstens elke 3 jaar te laten reinigen. Bij vlekken of ongelijke verdeling van de dons, laat je het best sneller reinigen. Een professionele reiniging verlengt de levensduur van je dekbed. Bovendien stimuleert het de veerkracht en houdt het na een reinigingsbeurt meer warmte bij. Wanneer de warmste maanden van het jaar zijn aangebroken, ondervind je het minste hinder wanneer je je dekbed of donsdeken binnenbrengt in onze winkels en laat reinigen. Bij warme nachten verkies je liever luchtig bedlinnen en kan je een warm donsdeken wel missen!

-10% op de reiniging van donsdekens of dekbedden
in juli & augustus 2022 

Nog meer redenen…

Warm weer is handig om je donsdeken even te moeten missen

Wanneer je je donsdeken of dekbed wil laten reinigen kies je best de warmste dagen van het jaar om het binnen te brengen in onze winkel. Meestal slaap je dan liever in luchtig bedlinnen en heb je je donsdeken niet nodig.

4-seizoenendekbed, zomer- en winterdonsdeken?

Wanneer je in de zomer gaat voor een zomerdekbed, dan is het ideaal om je winterdonsdeken, vlak voor het najaar te laten reinigen. Ook wie een 4-seizoenendonsdeken heeft, kies er best voor om dit te laten reinigen voor het najaar. Bij Van Osta gebruiken we een speciale techniek waarbij donsdekens en dekbedden opnieuw meer volume krijgen en op die manier meer warmte bijhouden. Ideaal voor koude voeten in de winter!

10% korting in juli en augustus op de reiniging van je donsdeken

Bij Van Osta geven we van 1 juli t.e.m. 31 augustus 10% korting op de professionele reiniging van donsdekens en dekbedden. 

Vraag & antwoord

Kan ik mijn donsdeken zelf wassen in mijn wasmachine?

Hoewel de wasvoorschriften het soms toelaten, doe je dit beter niet. Daar zijn verschillende redenen voor. 

Bij te hoge temperaturen of druk, zal het dons zijn kwaliteit en veerkracht verliezen. Bovendien kunnen wasmiddelen agressief zijn op dons, dat toch een delicate materie is. Het is ook belangrijk om je donsdeken op de juiste manier te laten drogen, zodat de verdeling van de dons evenwichtig gebeurt.

Bovendien past een eenpersoonsdonsdeken misschien nog net in je wastrommel, maar bij een tweepersoonsdonsdeken, ondervind je al snel problemen. Het is absoluut geen goed idee om je donsdeken in je trommel te stampen, zowel niet voor je donsdeken als voor je wasmachine. Bij Van Osta kunnen we uit ervaring spreken dat het reinigen van donsdekens met kennis van zaken moet gebeuren en met speciale machines en reinigingsprocessen voor een optimaal resultaat.

Kan ik mijn donsdeken zelf drogen in mijn droogkast?

Laten we hierover duidelijk zijn… Een droogkast is nefast voor een donsdeken. Net zoals je een donsdeken beter niet wast in je eigen wasmachine, zal je droogkast de dons niet op de juiste manier drogen. Het is belangrijk dat het drogen op de juiste manier en snel gebeurt. Anders zal je na verloop van tijd met onprettige geurtjes komen te zitten. Naast het wassen van dons, laat je ook het drogen van donsdekens beter over aan specialisten.

Hoeveel kost het om mijn donsdeken te laten reinigen?

Hier vind je de prijslijst van onze diensten. Vraag zeker in de winkel naar de meest recente en correcte prijs voor jouw specifieke item. In juli en augustus 2022 krijg je 10% korting op de prijs van de reiniging.

Berichten die je misschien ook interesseren…