Droogkuis & wasserij

Van Osta is de grootste speler op de Belgische markt voor droogkuis en wasserij. Al bijna een eeuw zijn we specialist in professionele reiniging van allerlei soorten textiel en materialen. Klanten kennen ons voor onze luxe afwerking aan een correcte prijs. 

100 jaar ervaring

Van Osta is de n° 1 speler in droogkuis, wasserij en strijkdienst in Vlaanderen. Aan kennis en ervaring geen gebrek!

luxeresultaat

Met kennis en ervaring en de beste reinigingsmiddelen kijken we naar elk item voor fantastische resultaten.

betrouwbaar & snel

Onze winkelmedewerkers doen er alles aan om een snelle en betrouwbare service te bieden met heldere communicatie.

Milieubewust

Ook wij dragen ons steentje bij voor een betere planeet met ecologische producten en energiebesparende maatregelen.

professionele reiniging

Droogkuis & wasserij

(Delicate) kleding, hemden en kostuums

In onze droogkuis en wasserij laten we uw kleding stralen volgens de regels van de kunst.

Donsdekens, dekbedden, hoofdkussens en huishoudlinnen

Zalig slapen in kraaknet beddengoed? Laat je lakens, dekbedovertrek, dekens en ander huishoudlinnen regelmatig professioneel reinigen in onze droogkuis of wasserij.

Gordijnen, draperieën en stores

Bezorg je gordijnen in één van onze winkels (of laat ze ophalen). We respecteren bij de reinigingsbehandeling de textielvezels voor een minimaal krimpresultaat.

Trouwjurken, trouwkostuums en ceremoniekleding

Laat trouwkleding en ceremoniekleding professioneel reinigen en koester je kleding en dierbaarste herinneringen nog jarenlang.

Tapijten en vloertextiel

Laat je tapijten ophalen of breng ze binnen in één van onze winkels en wij zorgen voor een perfecte ontvlekking en reiniging.

Skikleding en regenjassen

Met onze droogkuistechnieken zorgen we voor skikleding en regenjassen die waterdicht zijn en stralen als nieuw.

Textielreiniging na rook- of waterschade

We reinigen, ontgeuren, strijken en stomen textiel na brandschade. We hebben een eigen ophaaldienst en ook het in bewaring nemen en het terugplaatsen en bijvoorbeeld hangen van gordijnen is mogelijk.

Naaiwerken en herstellingen

In ons eigen naaiatelier worden naaiwerken en herstellingen en retouches uitgevoerd. Breng hiervoor je naaiwerken binnen in één van onze winkels.

Prijzen droogkuis & wasserij

Het principe: jij stopt alles heel eenvoudig in één zak en je kiest de formule die best past: gaande van enkel wassen en drogen tot onze luxe droogkuisafwerking. Heb je geen idee hoe het werkt? De winkelmedewerker helpt je graag.

acties droogkuis & wasserij

Bij Van Osta lopen er regelmatig acties. Bespaar met hoeveelheidskortingen of acties op bepaalde items.

10% korting op premium items

Vanaf 10 stuks krijg je 10% korting op de totaalprijs van je binnengebrachte premium items in de winkel. Vraag naar meer informatie bij je winkelmedewerker.

15% korting op premium items

Vanaf 20 stuks krijg je 15% korting op de totaalprijs van je binnengebrachte premium items in de winkel. 

10% korting op gordijnen, draperieën en stores

Op de professionele reiniging van alle binnengebrachte gordijnen, draperieën en stores krijg je 10% korting.

5+1 hemdenactie (elke donderdag)

Breng je op donderdag minstens 6 hemden binnen, dan krijg je 1 hemd gratis gewassen en gestreken. Voor winkels die op donderdag gesloten zijn, geldt deze actie op vrijdag.

3+1 droogkuisactie (elke donderdag)

Breng je op donderdag 3 kledingstukken droogkuis naar keuze binnen, dan kan je 1 extra broek of rok gratis laten reinigen. Voor winkels die op donderdag gesloten zijn, geldt deze actie op vrijdag.

Particulieren

Iedereen is welkom in een Van Osta winkel. Een winkelmedewerker beantwoordt al je vragen en helpt je graag verder.

Bedrijven

Voor bedrijven die grote hoeveelheden afnemen of speciale noden hebben werken wij op maat. Hiervoor kan je een offerte aanvragen.

Zorginstellingen

Rusthuizen, ziekenhuizen en andere instellingen kunnen bij Van Osta terecht voor de reiniging van textiel op grote schaal. Vraag een offerte aan.

Grote bestelling of maatwerk?

Vraag een aangepaste offerte aan.

Ophaling en plaatsingsdienst gordijnen

17 droogkuis en wasserij winkelpunten

Je kan over heel Vlaanderen terecht in één van onze 17 winkels voor droogkuis en wasserij, maar ook voor poetsdienst en strijkdienst. Voor de reiniging van de meest exclusieve kledingstukken tot alledaagse items. We zijn dé marktleider in Vlaanderen voor droogkuis en hebben met meer dan 100 jaar ervaring een rijke geschiedenis.

wat onze klanten zeggen

Ik ben vaste klant bij Van Osta en ben erg tevreden van de service en het resultaat. Ik breng mijn wasmand binnen en krijg nadien een sms’je om ze weer op te halen. Stralend schoon en perfect gestreken!

Tom Flack

Antwerpen

Mijn donsdekens, gordijnen en tapijten laat ik ieder jaar in de zomer reinigen bij Van Osta. Geen krimp of vervorming en een perfect resultaat. Bovendien heel vriendelijke winkelmedewerksters. Erg tevreden!

Martine De Bleser

Gent

Mijn trouwjurk en sluier laten reinigen bij Van Osta. Heel delicate stof, erg veel parels en kant… Toch kreeg ik de jurk nog mooier terug dan ik hem binnen gaf in de winkel. Dikke merci Van Osta!

Josefien Médard

Sint-Niklaas

Van osta legt uit

Wat is het verschil tussen wassen en droogkuis?

Droogkuis, nieuwkuis of stomerij is een reinigingstechniek voor vooral bovenkleding, gordijnen en delicaat textiel, waarbij er geen water en zeep wordt gebruikt. Het textiel wordt behandeld in een speciale machine met een milieuvriendelijk solvent dat vuil en vet onttrekt, zonder de textielvezels te belasten. In tegenstelling tot reiniging met water en zeep – of ‘wassen’ – zwellen de textielvezels bij droogkuis niet op, waardoor er minder verkleuring, krimp en vervorming ontstaat en het textiel veel langer zijn kwaliteit blijft behouden.