Over van osta

Al bijna 100 jaar zijn we experten in schoonmaken! Of het nu om kleding, textiel of huizen gaat… Schoonmaken zit in ons DNA. Ons bedrijf heeft een rijke geschiedenis, die startte net na Wereldoorlog II. Ondertussen zijn we geëvolueerd tot één van de grootste spelers in de droogkuis en dienstenchequesector. 

1907

Stichting van osta

Wist je dat Van Osta in het Antwerpse aan het begin van de 20ste eeuw gesticht is door een vrouw? Later werd het bedrijf opgevolgd door haar kinderen en kleinkinderen.

1948

Hoofdzetel in Sint-niklaas

Vlak na de oorlog startte in Sint-Niklaas in de Guido Gezellelaan het bedrijf dat toen bekend stond onder de naam ‘Sneeuwwitje’. 

Sneeuwwitje Van Osta

1960

eerste steen hoofdsite Sint-Niklaas

In 1960 startte de bouw van de site, waar nu nog steeds de hoofdzetel gevestigd is. In het midden van de stad Sint-Niklaas, achter de huizen in de Plezantstraat werden bakstenen eigenhandig gemetst door de familie Van Raemdonck. Tot op vandaag is er een stuk van de oorspronkelijke vloer terug te vinden in de hoofdzetel in de Paddeschootdreef.

1985

overname van Osta

In 1985 nam de Hedwig Van Raemdonck 14 droogkuis-, wasserij- en strijkwinkels over in het Antwerpse. Het ging toen om de grootste overname sindsdien.

Van Osta geschiedenis
Van Osta Lokeren | Sneeuwwitje

1990

Naamsverandering

van Osta

Na de overname werd er beslist om door te gaan onder één en dezelfde naam: Van Osta. Sneeuwwitje, vooral bekend in het Waasland, verdween voorgoed uit het straatbeeld.

2004

Start strijkdienst met dienstencheques

In 2004 startte de federale overheid met de invoer van dienstencheques. Van Osta sprong meteen op de kar en nam vanaf de start strijkdienst met dienstencheques op in het aanbod.

2007

start poetsdienst van osta

In 2007 startte Van Osta met een nieuwe bedrijfstak: Poetsdienst Van Osta is geboren. Jaar na jaar groeide Poetsdienst Van Osta aanzienlijk in het Waasland, Gent, Lokeren en Antwerpen en ondertussen is het een van de belangrijkste bedrijfsactiviteiten van Van Osta.

2008 & 2010

Overname strijkwinkels

In 2008 en in 2010 vond er telkens een grote overname van strijkwinkels plaats, zowel in Oost- en West-Vlaanderen als in het Antwerpse. 

Icoon strijkplank

2021

Poppy tweedehandsboetiek

In 2021 richtte het moederbedrijf Van Osta de tweedehands winkelketen ‘Poppy’ op. De eerste winkel opende in de Kapelstraat in Sint-Niklaas, recht tegenover het Waasland Shopping Center. Later kwamen er ook Poppy Antwerpen, Poppy Brasschaat en Poppy Stekene bij.